A ještě recept navíc - Grilované kuře barbecue
Receptů jak grilovat kuře jsou desítky. Kromě toho Emanuelova jsme pro vás vybrali ještě jeden. Zkuste si připravit grilované kuře s marinádou ze směsi na první pohled nesourodých přísad – kečupu, hnědého cukru, octa či worcesterové omáčky. Sami uvidíte, že jde o opravdovou lahůdku.
Potřebujete: 1 kuře – naporcované na 8 kousků
Přísady na marinádu:
-
235 ml kečupu
-
60 ml hnědého cukru
-
20 ml bílého octa
-
15 ml instantní mleté cibule
-
25 ml worcesterové omáčky
-
5 ml hořčice
-
sůl a pepř
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme dohromady všechny přísady. Kuře jemně potřeme marinádou, následně ho položíme do vymazané zapékací misky a pečeme zhruba 25 minut. Mezitím předehřejeme gril na střední teplotu. Později na něm potíráme kuřecí maso zbývající marinádou. Grilujeme asi 15 až 20 minut.