Ridiho letní recepty! 5. díl: Grilované kuře s bylinkami

Dnes má pro vás »Manu« tip na vynikající pečínku na roštu – grilované kuře s bylinkami, italsky Pollo grigliato alle erbe. Emanuel Ridi (36) ho nejčastěji připravuje na chalupě za Prahou pro své přátele. Vyzkoušíte ho taky?
Potřebujete (na 4 porce):
-
1 kuře
-
50 g vepřového sádla
-
1 snítku rozmarýnu
-
1 snítku tymiánu
-
pár lístků šalvěje
-
majoránku
-
1 sklenku piva
-
hrubou sůl
Kuře po páteři rozpůlíme, ale musí zůstat v kuse (otevřeme ho). Rozmarýn, tymián, šalvěj a majoránku rozdrtíme v hmoždíři s kapkou olivového oleje, přidáme sádlo a sůl a vzniklou směsí kuře potřeme. Z té strany, kde je kůže, jenom pokapeme olejem, aby se na grilu kůže nepřipálila. Kuře dáme na gril, polijeme pivem a během pečení potíráme bylinkovou směsí. Jako přílohu můžeme zvolit grilovanou zeleninu. »Manu« doporučuje rajčata, cukety nakrájené na plátky a celé stonky zeleného chřestu.