Radíme na téma: Meloun - Nesmí být dutý!
U nás je nejpopulárnější meloun vodní neboli červený. I přestože se nyní dají koupit opravdu chutné a sladké, mnohdy nebýváme spokojeni s tím, co si přineseme domů.
„Já bych radil kupovat po čtvrtkách, vidíte, jak vypadá, a dá se koupit i bez jader. Jakmile kupujete celý, musíte na něj zaklepat. Když zní dutě, je vyschlý a uvnitř bude shnilý. Jeli těžký, je plný vody, a tak to má být,“ říká šéfkuchař Václav Frič. Kromě vodního melounu u nás koupíme meloun žlutý, který má tvar ragbyového míče a uvnitř je bílý. Ananasový meloun vypadá jako vodní, ale slupku má žlutou. Můžete také narazit na meloun medový, který je zelenkavý a jeho slupka vypadá jako vrásčitá kůže. U všech těchto melounů je nutné vyškrábnout jadérka nožem. Meloun podáváme vychlazený, je výborný do ovocných salátů a na bowli. Italové milují žlutý meloun s parmskou šunkou.