Radíme na téma: Meloun - Nesmí být dutý! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Radíme na téma: Meloun - Nesmí být dutý!

Připravuje šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Václav Frič (35)
Připravuje šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Václav Frič (35)  (Aha! – Alexandr Malachovský)

U nás je nejpopulárnější meloun vodní neboli červený. I přestože se nyní dají koupit opravdu chutné a sladké, mnohdy nebýváme spokojeni s tím, co si přineseme domů.

„Já bych radil kupovat po čtvrtkách, vidíte, jak vypadá, a dá se koupit i bez jader. Jakmile kupujete celý, musíte na něj zaklepat. Když zní dutě, je vyschlý a uvnitř bude shnilý. Jeli těžký, je plný vody, a tak to má být,“ říká šéfkuchař Václav Frič. Kromě vodního melounu u nás koupíme meloun žlutý, který má tvar ragbyového míče a uvnitř je bílý. Ananasový meloun vypadá jako vodní, ale slupku má žlutou. Můžete také narazit na meloun medový, který je zelenkavý a jeho slupka vypadá jako vrásčitá kůže. U všech těchto melounů je nutné vyškrábnout jadérka nožem. Meloun podáváme vychlazený, je výborný do ovocných salátů a na bowli. Italové milují žlutý meloun s parmskou šunkou.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.