Večeře s Aha! Což takhle dát si... Lasagne | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Večeře s Aha! Což takhle dát si... Lasagne

Fotografie
Fotografie (internal)

Dříve pojem lasagne (čti lasaně) vzbuzoval představy o exotickém jídle. Nyní však můžete lasagne koupit v každém větším obchodě nebo si je jednoduše udělat. Proto jsme pro vás připravili recept na zeleninové lasagne se sýrovou omáčkou.

 

Vaří: Radek Kašpárek,šéfkuchař Ola Kala

Suroviny na těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 7 vajec
  • olivový olej
  • sůl

Smícháme suroviny a vypracujeme těsto. To vyválíme a nožem nakrájíme pláty o velikosti A4. Tyto pláty prokládáme tomatovou omáčkou a bešamelem a pečeme v troubě na 180 °C cca 30 minut. Podáváme přelité sýrovou omáčkou.

Tomatová omáčka:
  • 1 velká cibule
  • 2 konzervy loupaných rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • cukr

Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme s plátky česneku. Přidáme rajčata, sůl, pepř, tymián a 5 minut povaříme. Možno lehce dosladit cukrem.

Omáčka bešamel:
  • 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 0,5 l mléka
  • 0,2 l smetany 12%
  • sůl
  • pepř
  • muškátový květ

Máslo rozpustíme v hrnci, mouku restujeme cca 5 minut za stálého míchání. Přidáme mléko a na mírném ohni šleháme do zhoustnutí. Přidáme smetanu a necháme lehce provařit cca 20 minut. Stále mícháme, hrozí připálení. Pak omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.

Sýrová omáčka:
  • 250 ml smetany
  • 125 g nivy

Smetanu zahřejeme, vložíme nastrouhanou nivu a necháme rozpustit.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.