Radíme na téma: Pitahaya - Chutná jako kiwi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Radíme na téma: Pitahaya - Chutná jako kiwi

Připravuje šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Václav Frič (35)
Připravuje šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Václav Frič (35)  (Aha! – Martin Přiby)

Pitahaya je na naše poměry vzhledově i chuťově velmi exotické ovoce, které k nám přicestovalo z Thajska a Hongkongu. Proto se s ní vaří převážně v asijské kuchyni. „Můžeme ji využít do ovocných mís, ale většinou ji barmani používají na zdobení koktejlů,“ říká šéfkuchař Václav Frič. Pitahaya se nejčastěji krájí na silnější kolečka.

Pitahaya je plod kaktusu, který roste na stromech a skalách. Má nádherné bílé květy, které dosahují velikosti až 30 centimetrů. Její slupka by měla mít červenorůžovou barvu. Uvnitř je bílá dužina s černými semínky. Chuťově velmi připomíná kiwi. Původně pochází ze střední Ameriky. Dračí ovoce, jak se mu přezdívá kvůli jeho zvláštnímu tvaru, pořídíte v obchodech za cenu od 60 do 100 korun.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.