Večeře s Aha! Což takhle dát si... Mexický »guláš«
Dnes tu máme pro vás recept na tradiční texaský pokrm na mexický způsob – chilli con carne. Jde o kořeněné dušené pálivé jídlo, jehož hlavními součástmi jsou hovězí maso a chilli. Chilli con carne je oficiální chutí amerického Texasu.
Vaří Radek Kašpárek, šéfkuchař Ola Kala
Suroviny na 4 porce:
-
500 g mletého hovězího
-
2 chorizo klobásy
-
2 cibule
-
3 stroužky česneku
-
400 g krájených rajčat
-
400 g červených fazolí
-
2 lžíce rajského protlaku
-
1 lžíce chilli
-
½ lžičky mleté papriky
-
½ lžičky mletého kmínu
-
4 dcl červeného vína
-
čerstvý koriandr
V hrnci na cibuli a česneku orestujeme maso, přidáme krájené chorizo, zarestujeme s paprikou, kmínem, protlakem, chilli a rajčaty. Podlijeme vínem a podusíme cca 1 hodinu. Ke konci přidáme vařené fazole a koriandr.