Jahodové koblihy

Smíchejte mouku, prášek do pečiva, tvaroh, mléko, olej, cukr, vanilkový cukr, máslovovanilkové aroma a sůl a vypracujte těsto. Pak z něj vytvarujte na pomoučeném vále váleček.
POTŘEBUJETE:
■ 150 g hladké mouky
■ 4 lžičky prášku do pečiva
■ 75 g nízkotučného tvarohu
■ 50 ml mléka
■ 50 ml slunečnicového oleje
■ 40 g cukru
■ 1 balení vanilkového cukru
■ 1 lahvička máslovovanilkového aroma
■ sůl
■ 200 g jahod (mražených)
■ 12 ks kostkového cukru
■ tuk na fritování
■ moučkový cukr na posypání
Těsto rozdělte na 12 kousků a do každého zabalte pokrájené jahody a kostku cukru. Ve fritovacím hrnci rozehřejte olej a koblihy v něm pečte dozlatova. Vyjměte, nechte okapat a posypte moučkovým cukrem.
Převzato z knihy Koláče, pestré, lahodné a vydatné z nakladatelství Svojtka &Co.