Kuřecí polévka Mulligatawny

Na oleji prudce osmahněte kuřecí maso, přendejte ho na talíř a do hrnce dejte nakrájenou cibuli, mrkev a vodnici. Zeleninu pomalu opékejte, až lehce zhnědne.
POTŘEBUJETE:
■ 4 lžíce olivového oleje
■ 2 velká kuřecí stehna
■ 1 cibuli
■ 1 mrkev
■ 1 malou vodnici
■ 1 lžíci kari koření
■ 4 hřebíčky
■ 6 zrnek hrubě drceného pepře
■ ¼ hrnku čočky
■ 950 ml kuřecího vývaru
■ ¼ hrnku zlatých hrozinek
■ sůl
■ pepř
Osolte a okořeňte kari, hřebíčky a pepřem a promíchávejte ještě 1 až 2 minuty. Přidejte čočku, zalijte vývarem (může být i z kostky) a uveďte do varu. Přidejte hrozinky, kuřecí stehna a vařte na mírném ohni asi hodinu a čtvrt. Kuřecí stehna vyndejte, odstraňte kosti a kůži, nakrájené maso vraťte znovu do polévky a prohřejte.
Převzato z knihy Kuře z nakladatelství Svojtka & Co.