Dvoubarevná čokoládová rýže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Dvoubarevná čokoládová rýže

Rýži propláchněte, dejte do hrnce, zalijte mlékem, přidejte kolečka citronu, zvolna vařte asi 20 minut a míchejte. Rýži odstavte a zakrytou nechte 15 minut stát. Citron vyjměte, do rýže vmíchejte cukr a mandlový likér. Rozdělte ji na dvě poloviny, do jedné vmíchejte drobně nakrouhanou tmavou čokoládu a do druhé světlou (míchejte tak dlouho, až se čokoláda v teplé rýži rozpustí).

POTŘEBUJETE:

■ 200 g rýže Arborio
■ 1 litr mléka
■ 2 kolečka citronu
■ 100 g cukru moučky
■ 40 ml mandlového likéru
■ 100 g hořké čokolády
■ 100 g bílé čokolády
■ na ozdobu koktejlové třešně

Rozdělte ji do misek nebo pohárů, ozdobte třešní. Konzumujte teplé, nebo dobře vychlazené.

Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.