Dvoubarevná čokoládová rýže
Rýži propláchněte, dejte do hrnce, zalijte mlékem, přidejte kolečka citronu, zvolna vařte asi 20 minut a míchejte. Rýži odstavte a zakrytou nechte 15 minut stát. Citron vyjměte, do rýže vmíchejte cukr a mandlový likér. Rozdělte ji na dvě poloviny, do jedné vmíchejte drobně nakrouhanou tmavou čokoládu a do druhé světlou (míchejte tak dlouho, až se čokoláda v teplé rýži rozpustí).
POTŘEBUJETE:
■ 200 g rýže Arborio
■ 1 litr mléka
■ 2 kolečka citronu
■ 100 g cukru moučky
■ 40 ml mandlového likéru
■ 100 g hořké čokolády
■ 100 g bílé čokolády
■ na ozdobu koktejlové třešně
Rozdělte ji do misek nebo pohárů, ozdobte třešní. Konzumujte teplé, nebo dobře vychlazené.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi