Kuřecí maso s arašídy a zeleninou

Arašídy nasucho opečte (pražené, solené neopékejte), polovinu jich rozdrťte válečkem. Krátce povařte 250 ml vody s bujónem, lžičkou cukru, lžičkou octa a lžící sherry. Vmíchejte sojovou omáčku rozmíchanou se škrobovou moučkou a krátce povařte. Podle chuti osolte a opepřete.
POTŘEBUJETE:
■ 100 g vyloupaných arašídů
■ 1 lžičku sypkého slepičího nebo zeleninového bujonu
■ 1 lžičku cukru
■ 1 lžičku octa
■ 1 lžíci dezertního vína
■ 4 lžíce sójové omáčky
■ 1 lžičku škrobové moučky
■ sůl
■ pepř
■ 300 g kuřecího masa
■ 2 lžíce oleje
■ 2 naťové cibulky
■ 1 malý pórek
■ 1 červenou papriku
■ 100 g cukrového hrášku
Na malé plátky nakrájejte maso, opečte ho na 2 lžících oleje na rozpálené pánvi, přidejte nakrájené cibulky, pórek, papriku, hrášek, podrcené arašídy a krátce povařte. Podávejte přelité omáčkou, posypané zbylými arašídy, s rýží.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi