Polévka z bažanta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Polévka z bažanta

Kuchyňsky připraveného, vykuchaného bažanta zalijte vodou, přidejte předem dozlatova opečenou celou cibuli, koření, polovinu zeleniny, osolte a zvolna vařte doměkka. Druhou polovinu zeleniny nakrájejte na jemné nudličky, zpěňte je na rozehřátém másle.

POTŘEBUJETE:

■ 1 bažanta
■ 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
■ 1 cibuli
■ 1 bobkový list
■ 3 zrnka nového koření
■ trochu celého pepře
■ sůl
■ mletý pepř
■ 1 kostku zeleninového bujonu
■ 1 lžíci másla
■ petrželovou nať

Kuchyňsky připraveného, vykuchaného bažanta zalijte vodou, přidejte předem dozlatova opečenou celou cibuli, koření, polovinu zeleniny, osolte a zvolna vařte doměkka. Druhou polovinu zeleniny nakrájejte na jemné nudličky, zpěňte je na rozehřátém másle, zalijte scezeným vývarem, přidejte vykostěné, na kousky nakrájené bažantí maso, zeleninový bujon a krátce povařte. Podle chuti přidejte sůl, pepř a nasekanou zelenou petrželku.

Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.