Polévka z bažanta
Kuchyňsky připraveného, vykuchaného bažanta zalijte vodou, přidejte předem dozlatova opečenou celou cibuli, koření, polovinu zeleniny, osolte a zvolna vařte doměkka. Druhou polovinu zeleniny nakrájejte na jemné nudličky, zpěňte je na rozehřátém másle.
POTŘEBUJETE:
■ 1 bažanta
■ 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
■ 1 cibuli
■ 1 bobkový list
■ 3 zrnka nového koření
■ trochu celého pepře
■ sůl
■ mletý pepř
■ 1 kostku zeleninového bujonu
■ 1 lžíci másla
■ petrželovou nať
Kuchyňsky připraveného, vykuchaného bažanta zalijte vodou, přidejte předem dozlatova opečenou celou cibuli, koření, polovinu zeleniny, osolte a zvolna vařte doměkka. Druhou polovinu zeleniny nakrájejte na jemné nudličky, zpěňte je na rozehřátém másle, zalijte scezeným vývarem, přidejte vykostěné, na kousky nakrájené bažantí maso, zeleninový bujon a krátce povařte. Podle chuti přidejte sůl, pepř a nasekanou zelenou petrželku.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi