Polévka s rýžovými nudlemi

Do hrnce nalijte 1,5 litru vody, uveďte do varu, vložte kuřecí maso, kostku slepičího bujónu, cibuli, kousek pórku, osolte a zvolna uvařte doměkka. Vývar přeceďte, přidejte do něj sójovou omáčku, sherry, špetku chilli koření nebo čerstvou drobně nakrájenou chilli papričku.
POTŘEBUJETE:
■ 400 g kuřecího masa
■ 1 kostku slepičího bujónu
■ 1 cibuli
■ kousek pórku
■ sůl
■ 1 lžíci sladké sójové omáčky
■ 2 lžíce sherry
■ 1 chilli papričku
■ 2 zelené papriky
■ špetku glutasolu
■ 2 lžíce citronové šťávy
■ hrst skleněných rýžových nudlí
■ 2 lžíce oleje
Do vroucího vývaru vložte nakrájené maso, pórek a zelené papriky vše nakrájené na nudličky. Krátce povařte (paprika by měla zůstat křupavá), dochuťte glutasolem a citronovou šťávou. Tenké skleněné nudle předem namočte, změklé nechte dobře odkapat, překrájejte je, opečte na oleji a podávejte s polévkou.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi