Reveňová buchta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Reveňová buchta

V míse rozšleháme vejce s mlékem, cukrem, vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva, rozehřáté vlažné máslo, vanilkový cukr, citronovou kůru a nakonec očištěné, podle potřeby oloupané a na kostičky nakrájené ovoce. Pekáč nebo formu s okrajem vyložíme pečicím papírem, naplníme těstem, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 40 minut.

POTŘEBUJETE:

■ 400 g polohrubé mouky
■ 1 prášek do pečiva
■ 150 g cukru
■ 1 vanilkový cukr
■ 1 lžičku citronové kůry
■ 100 g másla
■ 500 ml mléka
■ 3 vejce
■ 250 g rebarbory, jablek, hrušek nebo jiného ovoce.

Vychladlou buchtu nakrájíme na kostky, můžeme ji přizdobit šlehačkou a pokropit čokoládovou polevou, nebo jenom pocukrovat.

Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.