Lehký letní koláč
Z mouky, mandlí, cukru, vejce a vody vypracujte těsto, zabalte ho do folie a nechte půl hodiny odpočinout. Tvaroh utřete se žloutky, citronovou kůrou a polovinou cukru. Z bílků a citronové šťávy ušlehejte sníh, zašlehejte do něj zbylý cukr a opatrně vmíchejte do tvarohové hmoty.
POTŘEBUJETE:
Těsto
■ 180 g hladké mouky
■ 50 g mletých oloupaných mandlí
■ 1 vejce
■ 40 g moučkového cukru
■ 2 lžíce vody
Náplň
■ 250 g tvarohu
■ 2 vejce
■ 100 g moučkového cukru
■ 1 lžičku citronové kůry
■ 1 lžíci citronové šťávy
■ ovoce (maliny, borůvky, ostružiny)
Těsto rozválejte, vyložte jím formu i s okraji, naplňte tvarohovou hmotou, vložte do předehřáté trouby a zvolna upečte.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi