Piškot s krémem a jahodami

Ušlehejte do husté pěny celá vejce s cukrem a vodou, pak vmíchejte polohrubou mouku. Těsto nalijte do máslem vymazaných a hrubou moukou vysypaných chlebíčkových forem a v předehřáté troubě je upečte. Uveďte do varu 500 ml mléka.
POTŘEBUJETE (na 4 porce):
■ 4 vejce
■ 180 g cukru
■ 2 lžíce vody
■ 180 g polohrubé mouky
■ lžíci másla
■ hrubou mouku na vysypání
■ 650 ml mléka
■ 50 g cukru
■ 1 vanilkový pudinkový prášek
■ 300 g jahod
■ 30 g čokolády
Rozmíchejte ve 150 ml mléka vanilkový pudingový prášek, cukr, vlijte do vroucího mléka a krátce povařte. Rozmačkejte jahody s trochou cukru, toho dejte podle chuti a kyselosti ovoce. Piškot nakrájejte na kousky, přelijte pudingovým krémem a rozmačkanými jahodami. Můžete posypat hoblinkami čokolády.
Text a foto: Jiří a Blanka Poláčkovi