Co s vánočními zbytky? Kapří karbanátky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Co s vánočními zbytky? Kapří karbanátky!

Fotografie
Fotografie (internal)

 O Vánocích se v českých domácnostech většinou hoduje a někdy prostě neodhadneme kapacitu strávníků. Co s nesnědeným cukrovím či zbylými kapřími řízky vám poradí Aha!.

S bramborovým salátem se vždy nějak vypořádáme, ale co kapří řízky? Nezoufejte a udělejte si karbanátky.

Budete potřebovat: 1 kg kapřího masa, půl hrnku strouhanky, půl hrnku mouky, 1 vejce, špetku drceného kmínu, špetku soli, lžičku sladké papriky, 80 g strouhaného sýra

Postup: Zbytky smažených a pečených porcí kapra obereme a zbavíme kůže a trojobalu. Poté pořádně propracujeme na kaši – při tom vybereme poslední zapomenuté kosti. Do masa přidáme koření, sůl, vajíčko a strouhaný sýr a pořádně promícháme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme v trojobalu a osmažíme na slabé vrstvě oleje do zlatova. Po osmažení necháme okapat na papírové utěrce.

Autor:  neo

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.