Co s vánočními zbytky? Kapří karbanátky!
O Vánocích se v českých domácnostech většinou hoduje a někdy prostě neodhadneme kapacitu strávníků. Co s nesnědeným cukrovím či zbylými kapřími řízky vám poradí Aha!.
S bramborovým salátem se vždy nějak vypořádáme, ale co kapří řízky? Nezoufejte a udělejte si karbanátky.
Budete potřebovat: 1 kg kapřího masa, půl hrnku strouhanky, půl hrnku mouky, 1 vejce, špetku drceného kmínu, špetku soli, lžičku sladké papriky, 80 g strouhaného sýra
Postup: Zbytky smažených a pečených porcí kapra obereme a zbavíme kůže a trojobalu. Poté pořádně propracujeme na kaši – při tom vybereme poslední zapomenuté kosti. Do masa přidáme koření, sůl, vajíčko a strouhaný sýr a pořádně promícháme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme v trojobalu a osmažíme na slabé vrstvě oleje do zlatova. Po osmažení necháme okapat na papírové utěrce.