Chřipka útočí: Vyléčí vás zázvor! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Chřipka útočí: Vyléčí vás zázvor!

Zázvor obsahuje spoustu užitečných látek – bílkoviny, tuk, sacharidy, vlákninu, minerály, silice a pryskyřičné látky.
Zázvor obsahuje spoustu užitečných látek – bílkoviny, tuk, sacharidy, vlákninu, minerály, silice a pryskyřičné látky. (: Profimedia.cz)

PRAHA – Trápí vás chřipka nebo viróza? Jste unavení a otrávení? Poradíme vám, jak se nepříjemných potíží zbavit. Vyzkoušejte zázvor, kterému naši předci přičítali bezmála čarovnou moc!

Bacily mají díky letošní teplé zimě doslova »pré«, takže nás protivné choroby kosí jednoho po druhém. Pokud chcete vyzkoušet i něco jiného než produkty farmaceutického průmyslu, zajděte do zelinářství a kupte si čerstvý zázvor!

Všichni ho známe jako koření ve vánočním cukroví či mase, případně v limonádách a pivu. Málokdo však ví, že zázvor má také skvělé léčivé účinky – pomáhá proti astmatu, vysokému tlaku, jaterním chorobám a mnoha dalším neduhům. Američtí vědci dokonce nedávno přišli s tím, že dokáže léčit nebo zpomalit i některé druhy rakovin, zejména rakovinu vaječníků a slinivky.

Proti bacilům bychom jen těžko hledali podobně účinný přírodní prostředek. Pro čerstvý zázvorový oddenek byste se měli vypravit hned, jakmile pocítíte nepříjemné pálení v krku či nose, nebo vás roztřese zimnice.

Pokud je vám chladno a přitom z vás lije studený pot, zázvor vás příjemně zahřeje, ale současně srazí horečku. Pomůže zlikvidovat zánět v krku, vyčistí tělo od jedů, zlepší zažívání, dodá energii i chuť k jídlu. Takže hurá pro zázvor a hned vyzkoušejte náš recept na báječný zázvorový čaj!

Tohle zázvor umí:

● dezinfikuje, likviduje záněty a horečku
● tlumí nevolnosti, zažívací obtíže, bolesti hlavy, nervozitu
● pomáhá proti astmatu, vysokému tlaku, nemocem jater a údajně také proti rakovině vaječníků a slinivky
● žvýkání čerstvého zázvoru tiší bolest zubů
● zázvorové koupele a čaj pomáhají při chřipce, nachlazení i alergiích
● zázvor působí i jako afrodisiakum

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.