Česko se potýká s kalamitou: Silný mráz a nehody! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Česko se potýká s kalamitou: Silný mráz a nehody!

Česko zasáhla kalamita.
Česko zasáhla kalamita. (ČTK)

Česká republika se změnila v bílé království. Za dva dny nachumelilo až 30 cm sněhu, nejvíc na Šumavě. Jen v noci ze čtvrtka na pátek tam připadlo 25 cm čerstvého prašanu. Z něj se radují lyžaři, zato řidiči a chodci si zoufají. Radost ze sněhové nadílky se tak v průběhu dne měnila ve starost!

A další chmury přichází s upravenou předpovědí meteorologů, podle které nás čeká ledový týden a teploty ani přes den nevyskočí nad nulu! Teplotní skok nebude tak vysoký, jak se čekalo. „V nejbližších dnech se zimní charakter počasí udrží. Přechodně se oteplí jen počátkem příštího týdne, denní maxima budou okolo 1 stupně Celsia, i nadále však bude mrznout a sněžit,“ řekla Aha! meteoroložka Dagmar Honsová.

Předpověď mrazivého týdne potvrzuje i Petr Dvořák, mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu: „Do konce ledna se dá čekat podobný charakter počasí a podle současných předpovědí to vypadá, že i únor bude teplotně spíše podprůměrný.“


Vlekaři na horách se radují, ve městech a na komunikacích je počasí problém: třeba v Praze včera brzy ráno způsobila ledovka nehodu kamionu, při níž se poranila jeho řidička.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.