Ukaž svůj talent a PREdělej to po svém! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ukaž svůj talent a PREdělej to po svém!

Fotografie
Fotografie (internal)

Mladí kreativci nyní mají šanci aktivně se zapojit do unikátního projektu, jehož ideou je v první fázi redesign čtrnácti starých pražských trafostanic. Projekt vycházející z konceptu sociálně odpovědných aktivit tím přispívá ke zkulturnění veřejných prostor Prahy, ale také v mladých lidech probouzí chuť po seberealizaci.

Tvůrčí soutěž »PREdělej to po svém« odstartovala 4. dubna 2012 v experimentálním prostoru NoD/Roxy, a to rovnou workshopem, který podpořila nejedna známá tvář ze světa street a urban artu.

Workshop – Urban Art Live Show
V prostorách galerie čekala na příchozí diváky live art performance, kdy svoje kouzla předvedli respektovaní umělci Emil Norm, Vladimír Strejček a Luke Tomski jako VJ, kteří před očima diváků přeměnili starou šedivou trafostanici v umělecké dílo. O zábavu se postaral DJ Manio a součástí workshopu byla i nevšední a pouze pro tento večer instalovaná výstava děl z produkce již zmíněných umělců. Kromě živých vystoupení se příchozí nadšenci umění také dozvěděli, jakým způsobem se do soutěže zapojit či si rovnou na místě mohou zkusit
návrh vypracovat.

Do projektu se mohou mladí umělci zapojit prostřednictvím webových stránek obsahujících speciální aplikace umožňující po dobu šesti týdnů nahrávat vize trafostanic. Autoři 14 nejlepších návrhů, které vybere odborná porota, pak získají finanční odměnu 10.000 Kč a jedinečnou možnost své návrhy zrealizovat přímo v ulicích Prahy.

Široká veřejnost si navíc bude moci zvolit absolutního vítěze, který obdrží speciální cenu v hodnotě 20.000 Kč.
„Revitalizace chátrajících a nevzhledných trafostanic byly dlouhodobě plánovány, my jsme se rozhodli finance určené ke standardní rekonstrukci využít ve prospěch mladých umělců, a spojit tak užitečné s prospěšným“, uvádí k projektu, Petr Holubec vedoucí oddělení PR Skupiny PRE.



Kurátor&spol.
Viktor "Čistič" Rosinsky
Jeden z hlavních pořadatelů mezinárodní ilustrátorské ligy Secret Wars je také autorem a project leaderem projektu Red Bull Canvas Cooler v Anglii a ČR. Jeho dech beroucí práce a realizace ve veřejném prostoru byly oceněny nejen doma a v Evropě, ale také v USA a Austrálii. Podporuje v tvorbě nástupnickou generaci a i z tohoto důvodu se stal hlavním kurátorem projektu.

Emil Norm
Emil se věnoval tvorbě již od dětství. Ve svém raném mládí obdivoval americkou komiksovou školu se všemi jejími hrdiny, padouchy, smyslnými ženami, se vším tím POW a BUDDA BUDDA. Svoje ilustrace realizuje na plátnech měst a ulic malbou a komiksovou
ilustrací.

Vladimír Strejček
Zakladatel a vůdčí osobnost pražského vizuálního ateliéru DRAWetc. Autor legendárních kreslených buřtů a animovaných klobás. Jeho jméno zaznělo také ve spojení s projekty URBANLEGEND či Komiks FEST!

Luke Tomski
Třiadvacetiletý mladík studuje vysokou školu ve Zlíně, kde se plně věnuje jak umění ilustrace, tak i grafickému designu a animaci. Absolvoval také stáž na univerzitě ve Finsku, účastní se projektu Laboratoř tmy a spolu se skupinkou zlínských kolegů provozuje studio animace a ilustrace.

Autor:  nik

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.