Smrt holčičky: Odsoudili učitelku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Smrt holčičky: Odsoudili učitelku!

Alena Hašková
Alena Hašková (ČTK – Luboš Pavlíček, ara)

Za smrt dívenky (†6), kterou před dvěma lety zabila na vycházce v mateřské školce branka, pyká učitelka. Soud v Jihlavě včera potvrdil Aleně Haškové (na snímku) trest 6 měsíců s odkladem na rok. Podle svědka Jaroslava Ruska bylo vše dílem okamžiku.

„S dětmi se objevila na okraji hřiště. Zatímco čekala, až všechny dojdou, některé se už rozeběhly k brankám, začaly se houpat na provaze a vtom jedna z branek spadla,“ vypověděl.

Hašková prý nemohla provaz vidět. Podle soudu však měla předvídat, že branky jsou nestabilní. „Učitelka odpovídá za bezpečnost dětí až do jejich předání rodičům,“ prohlásil soudce. Hašková si může ještě podat dovolání k Nejvyššímu soudu.

Přečtěte si
lepabrena
10. 2. 2012 • 18:36

Je to fakt nespravedlnost- měli jí dát vyšší trest- co kdyby to bylo vaše dítě- taky byste takhle smýšleli? Za dřívějšího režimu by šla do basy a následoval by zákaz činnosti při práci s mládeží- ale je fakt, že učitelky měly být 2 a nejen jedna- neznám pozadí případu- ale pokud byla učitelka jen jedna, neměla s dětmi jít na hřiště, když věděla, že je zodpovědná za jejich bezpečnost.

majojo
9. 2. 2012 • 17:07

A já měla předpokládat, že Kalousek a spol. jsou lotři. Taky za to pykám a ještě budu.Co všechno už nemá občan ČR předpokládat? Že když nastupuje do tramvaje tato havaruje? Že když řádně platíš daně, stejně přijde exekutor? Že když si koupíte vepřovou klobásu, je v ní 90 % sóji? Jděte už do háje!

ahmik
9. 2. 2012 • 14:45

ale formulace, že její vinou holčička zemřela je špatná. Kdo někdy dělal s dětmi ví jaké je to riziko a nelze vždy všechno uhlídat a to ani když se staráme třeba jen o ty své.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.