Ukradl policajtovi pistoli a...Prohnal si hlavu kulí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Ukradl policajtovi pistoli a...Prohnal si hlavu kulí!

Policejní zbraně se lapka zmocnil velmi lehce...
Policejní zbraně se lapka zmocnil velmi lehce... (Profimedia.cz)

Neuvěřitelný případ už vyšetřuje policejní inspekce. Zloděj ve středu odpoledne na Plzeňsku odzbrojil policistu a na útěku si pak sám prohnal hlavu kulí z jeho služební pistole! Ve Fakultní nemocnici v Plzni pak zemřel.

Nebýt tragického konce, mohl by být celý příběh skvělým námětem na italskou krimikomedii o tom, jak se potkal zlodějsmolař s policistoupackalem. Zloděje, který kradl na železnici, přistihli a pronásledovali dva místní strážníci.

Při honičce se ale rozdělili, čehož bleskově zloděj využil. Na osamělého muže zákona namířil předmětem, který policista zřejmě považoval za zbraň, a tak mu dobrovolně vydal svou služební pistoli. Když později prchajícího pachatele obklíčily policejní posily – a přiletěl dokonce i vrtulník! – v beznadějné pasti spáchal ukořistěnou zbraní sebevraždu!

I když muž zemřel, tuhle »zlodějnu« policie jen tak neodloží. Naopak, rozplést bizarní příhodu se nyní pokouší hned několik vyšetřovacích složek. „Případ prošetřujeme jako násilí proti orgánu veřejné moci, nedovolené ozbrojování a pokus o krádež,“ uvedl mluvčí policie Plzeň-jih Libor Pilař.

Policie z Plzně-severu zase řeší zlodějovu sebevraždu. A příslušný odbor vnitřní kontroly se zabývá postupem policistů na místě činu a stranou nestojí ani inspekce. „Šetříme, zda nedošlo k trestnému činu ze strany zasahujících policistů,“ potvrdila včera Aha! mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Hlas lidu: A nebylo to jinak?!

Divný příběh z Plzně rozděluje českou veřejnost na dva tábory.

Tábor č. 1:

„Ve skutečnosti ho na 99,999999 % ten policista odpráskl a vše ostatní jsou jen pohádky pro občany...“

Tábor č. 2:

„Než všichni začnete o neschopných policajtech: Kdyby ho hned zastřelil z důvodu, že na něj něčím míří, byl by potrestán za nepřiměřené použití zbraně. To je smutná realita...“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.