Kauza Doležel: Nechtěli ukrást 30, ale 70 milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kauza Doležel: Nechtěli ukrást 30, ale 70 milionů

Zdeněk Doležel
Zdeněk Doležel

PRAHA – Dotace z Evropské unie (EU) neměly být zneužity jen na opravu zámku v Budišově na Třebíčsku, ale i při opravě třebíčského zámku. Celkem by se tak škoda vyšplhala na 72 milionů korun.


PRAHA – Dotace z Evropské unie (EU) neměly být zneužity jen na opravu zámku v Budišově na Třebíčsku, ale i při opravě třebíčského zámku. Projekt opravy budišovského zámku byl nadhodnocen o 30 milionů a projekt opravy třebíčského zámku o 42 milionů korun. Celkem by se tak škoda vyšplhala na 72 milionů korun.

V obou případech měly peníze skončit v rukou skupiny kolem bývalého šéfa kabinetu dvou sociálnědemokratických premiérů Zdeňka Doležela. Za všechny tyto dotace odpovídala na ministerstvu pro místní rozvoj bývalá tajemnice městského úřadu v Třebíči, později krajská zastupitelka Vysočiny, a nakonec náměstkyně ministra pro místní rozvoj Věra Jourová. Ta byla v pátek zatčena na pražském ruzyňském letišti.

Kromě Jourové jsou trestně stíháni i Doležel, starosta Budišova na Třebíčsku Vladislav Péťa a úředník ministerstva zemědělství Miloslav Řehulka. Jsou obviněni například z vydírání či nepřímého úplatkářství.


Autor: (ČTK)
Foto: ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.