Brožová, ale i Töpfer, Rychlý a Podlaha: Strach v městečku milionářů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Brožová, ale i Töpfer, Rychlý a Podlaha: Strach v městečku milionářů!

Kateřina Brožová
Kateřina Brožová  (Aha!: Martin PEKÁREK)

KAMENICE – Herečka Kateřina Brožová (38), moderátor Přemek Podlaha (68) a herci Petr Rychlý (41) a Tomáš Töpfer (56) zuří a mají strach! Jejich zdraví a domy za miliony korun jsou ohroženy! Důvod?

Přijdou o své luxusní bydlení?

V satelitním městečku Kamenice, pod kterou spadají obce, kde všichni bydlí, se chystá provoz továrny na výrobu hliníku. „Absolutně odmítám všemožné, velmi důsledné a ostré pokusy rozšířit v Kamenici provoz hliníkárny, která prokazatelně zhorší životní prostředí,“ postěžovala si deníku Aha! rozzlobená Brožová, která teď společně se svými sousedy bojuje za záchranu města.

Společnost Strojmetal, která má v Kamenici továrnu, už potřetí za sebou požádala o stavební povolení na své rozšíření pro provozovnu na zpracování hliníku, proti čemuž místní hlasitě protestují. „Přistěhovala jsem se do krásného kraje s čistým ovzduším, aby moje dcera vyrůstala ve zdravém prostředí. Chodí tu do školky, půjde i do školy. Pak jsem zjistila, co se tu děje, a jsem v šoku!“ čílí se Brožová, která už podepsala proti továrně petici. A není sama. Aktivně se na záchranu městečka podílí i její soused, populární moderátor a zahrádkář Přemek Podlaha. „Bojuje se proti tomu už dva roky. Moje dcera, která tu také žije, obcházela lidi s peticí. Přijde mi to šílené, aby někdo vypouštěl chlór do vzduchu, kde chodí děti do školy,“ řekl deníku Aha! Podlaha.

Proti továrně protestuje i Petr Rychlý. „Zatím jsem petici nepodepsal, ale podepíšu ji,“ uvedl herec. K petici se připojuje také herec Tomáš Töpfer.

Zoufalý je také člen Občanského sdružení města Kamenice Petr Čech. „Největší problém je, že v nadcházejících volbách tady kandidují především lidé ze Strojmetalu. Územní plán obce Kamenice totiž zatím zakazuje umístnění slévárenské výroby v obci a jediný, kdo to může změnit, je obecní zastupitelstvo,“ říká Petr Čech.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.