Autosalon Ženeva 2011: Premiéry v pyžamu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Autosalon Ženeva 2011: Premiéry v pyžamu

Luxusní auta jsou před zahájením autosalonu přikrytá speciálními pyžámky...
Luxusní auta jsou před zahájením autosalonu přikrytá speciálními pyžámky... (auto.cz)

Dnes začíná v Ženevě 81.ročník slavného autosalonu. Teď už je vše připraveno k velkému odhalovacímu finále, ale my jsme byli na výstavišti už včera, abychom vám mohli ukázat trochu více ze zákulisí velké automobilové show dříve než ostatní.

Celý autosalon se připravuje víc než rok před termínem konání. U autosalonu velikosti a významu Ženevy si automobilky předplácí prestižní a stálé výstavní plochy na několik let dopředu, a tak sestava této show je relativně stabilní.

Stavba stánků začíná asi týden před zahájením, vzácné exponáty přijíždějí většinou 2 až 3 dny předem, ale vybrané kousky dorazí na výstavní mola až v noci před prvním novinářským dnem.

Přestože ženevské Palexpo je moderní výstavní hala s dobrou vzduchotechnikou, určitému množství prachu v hale se nevyhnete. Aby zůstaly novinky v top-kondici i po předpremiérové noci, mají po ně automobilky připraveny slušivé sexy oblečky. Dříve to byly obyčejné plachty, ale dnes jsou to na míru šitá pyžama ze špičkových materiálů, které čtyřkolovým miláčkům může závidět nejedna dáma.

Hlavně prestižní značky si nechávají záležet i na vzhledu zahalených aut, takže takové Ferrari nebo Aston Martin vypadají i pod plachtou docela lákavě. Ostatně, podívejte se do naší fotogalerie.

Živé on-line zpravodajství z Autosalonu Ženeva můžete sledovat na www.auto.cz.




Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.