Školky podraží o více než dvojnásobek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Školky podraží o více než dvojnásobek!

Fotografie
Fotografie (internal)

Zvláštní »prorodinné« opatření vymyslelo ministerstvo školství a ministerstvo práce a sociálních věcí. Zdraží školky! Prý jsou ve srovnání s Evropu příliš levné!

Ministerstvo práce a sociálních věcí prý chce odstranit nepoměr, který vládne mezi soukromými a státními školkami. Pokud se rodiči nepovede umístit dítě do státní školky, kde by platil mezi třemi sty korunami až tisícovkou měsíčně, zvolí často soukromé zařízení. Tam musí měsíčně uhradit až dvacet tisíc.

A právě tento rozdíl by mělo nové nařízení alespoň zčásti setřít. Cena za školky by se po reformě mohla až zdvojnásobit. „Tam, kde dnes platíte 900 korun, byste nově zaplatili i 2000 Kč,“ říká ekonom Jiří Nejdl. Zároveň by se však díky přílivu peněz měl zvýšit i počet míst. Ubylo by tak dětí, které se do státní školky vůbec nedostanou.

Ministr školství Josef Dobeš navíc plánuje, že by do školky mohly chodit i dvouleté děti. I to by však vyžadovalo další finanční injekci a více míst. I proto politici plánují, že zruší bezplatný poslední rok před školou. Mnoho obcí totiž odmítá rozšířit místa ve školce právě ze strachu, aby se do ní nenahrnuli předškoláci, kteří neplatí.

Přečtěte si
winterfreshka
16. 2. 2011 • 08:24

Za školky,potraviny,služby,nájmy,léky,péči....ať se mají ti vyžírkové nahoře královsky a mohou dále krást .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.