ČSSD nemá peníze, přímá volba nebude! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

ČSSD nemá peníze, přímá volba nebude!

Soupeři Sobotka a Hašek (vpravo): rozhodnou mezi nimi delegáti.
Soupeři Sobotka a Hašek (vpravo): rozhodnou mezi nimi delegáti. (ČTK)

Od té doby, co odešel z čela sociální demokracie Jiří Paroubek, ji sice vede Bohuslav Sobotka, oficiální šéf se ale ještě pořád hledá. A místo delegátů sjezdu jej měli zvolit přímou volbou tisíce členů strany. Jenže ústřední výbor včera rozhodl jinak.

Vše bude opět v rukou delegátů na březnovém sjezdu strany. Přímá volba by totiž stála 3 miliony korun, koneckonců shromáždit hlasy všech 22 tisíc straníků je organizačně i finančně složitá věc. Ale pro stranu tak zadluženou, jako je ČSSD, jsou i takovéhle »drobné« velký problém. Musí totiž v následujících třech letech splácet kontokorentní úvěr 180 milionů, který si vzala na »nevyhrané« sněmovní volby v květnu.

Jak to ovlivní výsledek? Většina hejtmanů podporuje na vůdčí pozici Michala Haška, jen středočeský hejtman David Rath by viděl v čele raději umírněného Sobotku. Hašek je prý podle Ratha »hujer«, který se »klaní Nečasovi«. Čísla jsou však na straně Haška. Některé krajské organizace ale fandí i Jiřímu Paroubkovi a údajně chystají jeho návrat…

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.