Tajemství pomníčků 3. díl! Usměvavá školačka Nikolka: Zemřela kvůli náledí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tajemství pomníčků 3. díl! Usměvavá školačka Nikolka: Zemřela kvůli náledí!

Kamarádi i rodina Nikolce nosí k pomníku květiny i hračky.
Kamarádi i rodina Nikolce nosí k pomníku květiny i hračky. (pro Aha! – Dana Soudková)

Na prosinec roku 2006 nikdy nezapomenou školáci z Rapšachu na Třeboňsku. Jeden den dováděli a těšili se na sněhovou nadílku, příští den ale bylo všechno jinak. Do jejich životů totiž hluboce zasáhla tragická nehoda, při které zemřela jejich kamarádka Nikolka Balašková (†7).

Nikolka jela osudné ráno se svými kamarády do školy v malé obci Rapšach. Kamarádka její maminky ani tentokrát nejela po hlavní silnici, ale po kratší vedlejší cestě lemované stoletými stromy. Ta se kvůli nízkému provozu v zimě příliš neudržovala. Ale to, že se může něco stát, si řidička neuvědomila. Na kamenném mostku dostala na zledovatělém úseku smyk a auto narazilo přímo do mohutného dubu. Děti řidičky převezla záchranka do nemocnice a nehodu přežily bez následků. Nikolka ale takové štěstí neměla. Z čtyřčlenné posádky prý totiž nebyla pouze ona připoutaná, navíc seděla vepředu na místě spolujezdce.

„Byla to moc hodná holčička. Všichni ji měli rádi, krásně zpívala a pořád se smála. Moc nám všem chybí, byla to hrozná tragédie. Chodila teprve do druhé třídy, měla celý život před sebou,“ vzpomíná ředitel školy Karel Snětina. Na místě, kde dnes stojí malý a pravidelně udržovaný pomníček, už ale obrovský dub, do kterého auto narazilo, nenajdete. Otec holčičky ho prý ještě týž den rozřezal téměř na třísky...

Nikolčin život vyhasl předčasně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.