»Ty nejsi slepej, ty to jenom děláš!« Dramatický zásah dvaceti policistů v pražském metru proti muži, který zbil slepce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

»Ty nejsi slepej, ty to jenom děláš!« Dramatický zásah dvaceti policistů v pražském metru proti muži, který zbil slepce

Muž na postiženého křičel a vulgárně mu nadával, že svou slepotu jen hraje.
Muž na postiženého křičel a vulgárně mu nadával, že svou slepotu jen hraje. (Aha! – Petr Novotný)

V drama se proměnilo každodenní postávání v metru pro nevidomého muže (64), který zde prosí o almuž-nu na živobytí. Byl surově na-paden útočníkem (25), který proti slepecké holi vyrukoval se zaťatými pěstmi.

Slepec postával u eskalátorů ve stanici Národní třída včera dopoledne a s typickou bílou holí byl stranou zájmu cestujících, když vtom k němu přišel český občan a začal na něj řvát. „Ty nejsi slepej, ty to jenom děláš! Přestaň to tady na ostatní hrát,“ hulákal podle svědků na postiženého muže. Ten se proti urážkám ohradil, což útočníka ještě více vyprovokovalo. Přiskočil a začal slepce mlátit pěstí surově do obličeje a přestal, až když se muž pod přívalem úderů skácel na zem.

„Oznámení napadení jsme přijali v 9.49 a ihned se předalo do vysílaček kolegů v terénu,“ řekla Aha! policejní mluvčí Eva Kropáčová. „Praxe je taková, že kdo je nejblíž, běží na pomoc, a tak se stalo, že v jednom okamžiku dole v metru zasahovala skoro dvacítka policistů. Ti útočníka téměř okamžitě zpacifikovali a pomohli napadenému muži,“ popsala policejní mluvčí. Ten měl naštěstí jen několik drobných oděrek a boulí a jinak přestál celý incident bez vážnějšího zranění.

Zadržený muž skončil v policejních poutech a putoval na policejní stanici k výslechu. V jeho neprospěch budou jistě svědčit i záběry z bezpečnostních kamer a výpovědi mnoha svědků, kteří incident viděli. Muž byl obviněn z výtržnictví a v případě prokázání viny si může jít sednout až na 3 roky do chládku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.