Znalci o muži, který zaškrtil prostitutku - Je to druhý spartakiádní vrah! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Znalci o muži, který zaškrtil prostitutku - Je to druhý spartakiádní vrah!

 (ČTK)

Z vraždy prostitutky a dvou pokusů o vraždu a znásilnění se od včerejška u pražského městského soudu zodpovídá Václav Schneider (23).

Mladík loni v Praze 8 své oběti napadal v noci zezadu, rdousil je až do bezvědomí a okrádal je o osobní věci. První ženu (24) v srpnu odtáhl z cesty a požadoval po ní pohlavní styk. Když odmítla, bil ji a škrtil. Podruhé zaútočil v listopadu. Dívku (24) napadl, když otevírala dveře domu. Rdousil ji až do ztráty vědomí a svlékl ji, znásilnění se ale nedokonal.

O několik týdnů později v bytě po hádce a souloži uškrtil prostitutku (†28). Znalci označili Schneidera za druhého »spartakiádního vraha« s tím, že je štěstí, že byl brzy dopaden. „Mé chování bylo způsobeno alkoholem. Omlouvám se všem poškozeným a chtěl bych podstoupit léčení,“ řekl včera obžalovaný a dále odmítl vypovídat. Hrozí mu 12 až 15 let vězení nebo i výjimečný trest.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.