Problémové sídliště zbourají - Chanov skončí v sutinách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Problémové sídliště zbourají - Chanov skončí v sutinách!

Zrůdně vypadající panelák by měl být už brzy minulostí. Opravovat ho se nevyplatí, a tak skončí jako hromada suti.
Zrůdně vypadající panelák by měl být už brzy minulostí. Opravovat ho se nevyplatí, a tak skončí jako hromada suti.  (Aha! – Karel Kopáč, Daniel Černovský, Alexander Malachovský)

Konečně! Nebude to již dlouho trvat a nevzhledný a mýty opředený »průhledný« panelák z chanovského sídliště v Mostě půjde definitivně k zemi. Vybydlený symbol nepovedené romské integrace by měl skončit v sutinách i přesto, že se uvažovalo o jeho rekonstrukci.

Konečně! Nebude to již dlouho trvat a nevzhledný a mýty opředený »průhledný« panelák z chanovského sídliště v Mostě půjde defi nitivně k zemi. Vybydlený symbol nepovedené romské integrace by měl skončit v sutinách i přesto, že se uvažovalo o jeho rekonstrukci.

Osm pater vysoký panelový dům, který je zcela zdevastovaný, slouží místním spíše jen jako skládka odpadu nebo jím prolézají děti, i když má vchody zabetonované. »Dvanáctku«, jak se panelovému strašáku mezi místními říká podle bývalého popisného čísla, chtěla radnice původně jen snížit na tři patra a rekonstruovat. Z toho ale sešlo, když se zjistilo, že by celá taškařice přišla na zhruba 30 milionů korun.

„Demolice je nejméně třikrát levnější,“ prohlásil Vlastimil Vozka, primátor Mostu. Zároveň dodal, že věc není úplně jednoduchá. „Chtěli jsme na úpravy domů v Chanově a tamních veřejných prostranství získat dotaci z evropských fondů. Ty ale na demolici nepřispívají,“ posteskl si primátor. Je tak velice pravděpodobné, že s průhledným panelákem je definitivně amen. Podobný osud potkal v roce 2002 i takzvanou »devítku«, jiný panelákový dům, který bagry a rypadla proměnily v betonovou drť. Tu použili stavbaři jako podklad při budování silnice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.