Miláček čtenářů Nedělního Aha!: Čiko si na vodítku užívá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Miláček čtenářů Nedělního Aha!: Čiko si na vodítku užívá!

Když potkáte tygra na procházce ve vsi, máte v první chvíli pocit, že vás šálí zrak. Moc nepomáhá ani fakt, že ho má Jaroslav Kaňa na vodítku. Čiko si ale procházky náležitě užívá, poznává dosud nepoznaná dobrodružství.
Když potkáte tygra na procházce ve vsi, máte v první chvíli pocit, že vás šálí zrak. Moc nepomáhá ani fakt, že ho má Jaroslav Kaňa na vodítku. Čiko si ale procházky náležitě užívá, poznává dosud nepoznaná dobrodružství. (Aha! - Martin Pekárek, Jaroslav Bend)

Když jsme loni v létě navštívili na Lounsku tygříka Čika, byly mu necelé tři měsíce. Na hraní jsme mu jako dárek přivezli jeho plyšového kolegu a Čiko si ho vzal hned do parády. Čiko se stal miláčkem vás, čtenářů Nedělního Aha!, a stále se nás ptáte, jak se tomu koťátku daří. Dnes už osmiměsíční tygr sibiřský váží 45 kilo, denně spořádá šest kilo masa a pořádně zmohutněl. Co mu ale zůstalo, je jeho hravost a rošťácký výraz v očích. Jeho majitel a kamarád, chovatel Jaroslav Kaňa s ním dokonce každý den chodí na procházku po okolí. Také společně navštěvují školy, kde má mladý tygr u dětí obrovský úspěch.

Čiko je asi jedním z mála tvorů v Česku, které bohatá sněhová nadílka posledních dnů doslova nadchla. Sníh si užíval poprvé v životě a jeho radost byla doslova hmatatelná. Koneckonců, jako tygr sibiřský by měl být na sníh zvyklý.

Na chvíli si možná podvědomě připadal jako v daleké Tajze. Ostří jeho drápů pocítil kmen nedalekého stromu.

Tato podivná zvířata viděl Čiko poprvé v životě. Slepice se za drátěným plotem cítily před neznámým tvorem kupodivu bezpečně a ani moc nejančily.

V jednu chvíli rozdováděný Čiko skočil na svého pána, ale klepnutí klackem přes packu stačilo, aby toho nechal.

V Čikovi se obávaný lovec nezapře. Takto hrůzostrašně se zašklebil na našeho redakčního fotografa, který instinktivně hned couval zpátky.

V létě připomínal Čiko odrostlé kotě. Z plyšáka od Aha! měl tenkrát obrovskou radost a doslova se od něj nehnul. Dnes by mu zřejmě vydržel jen několik vteřin.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.