Banky zdražily platební karty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Banky zdražily platební karty

Banky výrazně zdražily roční poplatky za platební karty. Zaplatíme tak až o 200 korun víc.
Banky výrazně zdražily roční poplatky za platební karty. Zaplatíme tak až o 200 korun víc. (Aha! – Karel Kopáč)

Každý dobrý skutek bývá po zásluze potrestán. Když v listopadu vstoupil v platnost nový zákon o platebním styku, který bankám zakazuje vybírat poplatky za zablokování odcizené či ztracené karty, mnuli si všichni ruce, jak konečně ušetří za nenáviděné bankovní poplatky. Skutečnost je ale jiná, banky se se změnou hravě vypořádaly a za kartu nově zaplatíme až o pětinu víc.

Smutný fakt potvrzuje i provozovatel serveru Bankovnipoplatky.com Patrik Nacher. „Lidé, kteří kartu využívají celý rok, tedy naprostá většina klientů, tak zaplatí ročně až o pětinu více než dosud,“ říká Nacher. Sedm tuzemských bank totiž už zdražilo poplatky související s platebními kartami. Zatím tak učinily ČSOB, GE Money Bank, Poštovní spořitelna, Komerční banka, Banco Populare, LBBW a Volksbank. Další banky je možná už brzy budou následovat.

Kliknutím zvětšete

Povětšinou tak dochází ke zvýšení ročního poplatku za kartu nebo za vydání nové karty. Za tyto služby tak nově zaplatíme až o 200 korun víc.

Zdroj www.bankovnípoplatky.com

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.