To je zázrak! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

To je zázrak!

Fotografie
Fotografie (internal)

05:00 – Cynthia Blair-Hoover (52) z Denveru v americkém Coloradu se podruhé narodila. Po autonehodě ležela celých pět dní v horské divočině s několika zlomenými obratli, jedenácti zlomenými žebry a propíchnutou plící. Nemohla se hýbat, neměla jídlo a při životě se udržovala dešťovou vodou, kterou si do úst vymačkávala ze svých dlouhých vlasů. A stal se zázrak – přežila.

Cynthia Blair-Hoover (52) z Denveru v americkém Coloradu se podruhé narodila. Po autonehodě ležela celých pět dní v horské divočině s několika zlomenými obratli, jedenácti zlomenými žebry a propíchnutou plící. Nemohla se hýbat, neměla jídlo a při životě se udržovala dešťovou vodou, kterou si do úst vymačkávala ze svých dlouhých vlasů. A stal se zázrak – přežila...

K nehodě došlo 10. září na cestě v pohoří Rocky Mountains, když Cynthii skočil do cesty jelen. Prudce strhla volant a její Volkswagen Passat sjel ze silnice do 106 metrů hluboké kotliny. Po divokých otočkách auto přistálo na střeše. Cynthia vždy cestovala sama, a tak ji dlouho nikdo nepostrádal. Ze silnice navíc nebylo do rokle vidět, takže nehody si nikdo nevšiml. Cynthia se snažila vyškrábat nahoru, ale dolezla jen k pár metrů vzdálenému okraji srázu. S mnohačetnými zraněními už to dál nešlo...

V noci se prudce ochladilo a v okolí byl slyšet řev divokých šelem. Zdejší lesy jsou plné pum a medvědů. „Je to zázrak, že během tak dlouhé doby nebyla napadena,“ řekl později jeden ze záchranářů. Cynthia byla sice vyzbrojena golfovou holí, ale před medvědem by ji asi sotva ochránila.

Až 15. září ji sestra nahlásila jako pohřešovanou. Pak už přišla pomoc rychle. I když chvílemi ztrácela vědomí, Cynthii se zdálo, že slyší hlasy. Z posledních sil se plazila 400 metrů a spatřila členy pátracího týmu. „Přežila v dešti i krupobití. Její vůle žít je neuvěřitelná,“ řekl šéf hasičů Gary Allen.

„Říkala jsem si, že tady umřu, ale pak jsem si vzpomněla na svou rodinu a věděla jsem, že musím přežít,“ svěřila se Cynthia po převozu do nemocnice v Denveru. Zlomeniny a zraněná plíce si vyžádají delší léčení, ale lékaři ujistili veřejnost, že navzdory všem útrapám a zraněním je žena mimo ohrožení života.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.