Drsný zásah policie: Zapálili tohoto muže! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Drsný zásah policie: Zapálili tohoto muže!

Fotografie
Fotografie (internal)

LANCASTER – Běžná policejní rutina v městě Lancaster v americkém Ohiu se změnila v hrůzný zážitek, při němž málem uhořel člověk.

Dvoučlenná hlídka si všimla bezdomovce Daniela Wooda (31) čichajícího chemikálie, které mu sloužily jako levná droga. Wood policisty zpozoroval a pokusil se o útěk. V omámeném stavu byl ale po několika metrech dopaden. Jeden strážník ho povalil na zem, ale Wood sebou házel ve snaze osvobodit se. Druhý policista proto vytáhl elektrický paralyzér, tzv. taser, který používají i čeští policisté. Dal zadrženému »dávku«. V tu chvíli vyšlehl obrovský plamen a Woodovo tělo se změnilo v ohnivou kouli. Vyděšení policisté ho rychle uhasili, ale těžkým popáleninám na velké části těla už zabránit nedokázali. „Mám spálenou celou horní polovinu těla – na břiše, na prsou, na rukou,“ řekl Wood po ošetření.

Policie reagovala velmi rozpačitě. „Tohle nebyl zamýšlený výsledek zákroku,“ řekl šéf lancasterské policie David Bailey. A poukázal na Woodovu snahu uniknout zatčení. Bezdomovec je »známá firma« a s více než padesáti zatčeními i jeden z nejčastějších zákazníků místního policejního okrsku. Byl obviněn z bránění se zatčení, útoku na policistu a užívání omamných látek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.