Džamila Stehlíková: Končím! Na 99 procent! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Džamila Stehlíková: Končím! Na 99 procent!

Džamila Stehlíková
Džamila Stehlíková

PRAHA – Až dnes premiér Mirek Topolánek (ODS) oficiálně oznámí změny ve vládě. Už včera ale bylo téměř jisté, že v ní skončí ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková (SZ).


„Uklidnilo mne, že už je za mne vybrán nástupce, kterému mohu předat agendu i úřad. Jméno vám samozřejmě neřeknu, protože to oznámí pan premiér v pondělí,“ řekla včera Stehlíková. Na 99 % procent tak podle ní bude dnešní zasedání vlády její poslední. Osud Stehlíkové mohla změnit ještě včerejší večerní schůzka premiéra Topolánka s šéfy zelených a lidovců Martinem Bursíkem a Jiřím Čunkem. Těžko si ale představit, že by šel z kola ven jiný ministr za zelené než právě Stehlíková. Té se nedařilo dotáhnout do konce řadu plánů, navíc nebyla oblíbená ani mezi zástupci menšin.

Kdo bude další?

Topolánek obměnu vlády ohlásí dnes, poroučet by se mohl ministr kultury Václav Jehlička (KDU-ČSL), nahradit by ho podle spekulací měl současný ministr pro místní rozvoj Jiří Čunek (KDU-ČSL). Skončit by mohl i ministr zdravotnictví Tomáš Julínek, ministr dopravy Aleš Řebíček (ODS) či ministryně obrany Vlasta Parkanová (KDU-ČSL).


Autor: (pol)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.