Řidič honil vosu a vletěl do fabie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Řidič honil vosu a vletěl do fabie!

Takhle si odskočil Seat Ibiza do pole u Skočic.
Takhle si odskočil Seat Ibiza do pole u Skočic. (pro Aha! – Věra Knedlhansová)

HODONÍN/SKOČICE – Vosa obtěžovala řidiče tak, že z toho byl karambol. U Žarošic na Hodonínsku muž za volantem Opelu Corsa bojoval s vosou v kabině tak vehementně, že s autem vjel do protisměru a tam vletěl do fabie. Škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun.

„Dvaatřicetiletý řidič se plně nevěnoval řízení. Snažil se otevřeným oknem vyhnat vosu ven z vozidla a přejel do protisměru. Zde se bočně střetl s protijedoucí fabií,“ řekl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Neodbytná vosa tak má vlastně na svědomí škodu 300 tisíc korun, ale naštěstí žádné zranění ani lidský život. Dechová zkouška také vyloučila, že by některý z řidičů jel pod vlivem alkoholu.

Jinak ovšem padl na českých silnicích spíše smutný rekord. O prvním srpnovém víkendu totiž zemřelo podle předběžných policejních statistik 11 lidí. Jedná se tak o nejtragičtější víkend letošního léta. Celkově si havárie v minulém týdnu vyžádaly 26 úmrtí, což je druhá nejhorší bilance tohoto roku. Nejvíce lidí zahynulo v neděli, kdy dopravní kolize nepřežilo sedm lidí.

Nejspíš černé svědomí a hlavně požitý alkohol vyhnaly řidiče (48) z místa dopravní nehody. Seat Ibiza, který řídil, skončil na střeše v poli nedaleko obce Skočice na jihu Plzeňska. „Když dorazila na místo jednotka hasičů, utíkal řidič bos a s flintou přes záda od vozidla směrem do vsi. Hasiči zajistili místo nehody a předali událost Policii ČR,“ informovala tisková mluvčí krajských hasičů Alena Marešová.

Policisté pak muže doma vyhledali a přivedli zpět k místu nehody. „Řidič nadýchal 3,5 promile. Tvrdil ale, že se po nehodě doma musel napít. Proto byl nařízen dvojitý odběr krve,“ doplňuje Jolana Číhová, tisková mluvčí policie. Škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.