Neuvěřitelné! Holub začal hořet a zapálil celé pole! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Neuvěřitelné! Holub začal hořet a zapálil celé pole!

Hasiči s ohněm bojovali více než dvě hodiny.
Hasiči s ohněm bojovali více než dvě hodiny. (pro Aha! – HZS Moravskoslezského kraje)

OPAVSKO – Kuriózní požár zemědělského pole nedaleko Jakartovic na Opavsku muselo likvidovat celkem devět hasičských jednotek. Viník požáru? Obyčejný holub!

Při příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří pole se vzrostlým zralým obilím v pásu širokém skoro půl kilometru. Ke všemu foukal silný vítr, který hasičům zásah velmi komplikoval. Podporoval totiž šíření plamenů po vyschlém poli. Hasičům se podařilo dostat oheň pod kontrolu po více než dvou hodinách urputného boje. Shořelo 8 hektarů dozrávajícího ječmene a 7 hektarů zralé pšenice.

Vyšetřovatelé se ihned pustili do pátrání po vzniku tak rozsáhlého požáru. „Vše nasvědčuje tomu, že požár způsobil nešťastný pták, který se rozhodl usadit se na sloupu vysokého napětí na okraji pole. Na sloup dosedl tak nešikovně, že vyzkratoval svým tělem elektrické dráty a jeho hořící tělo, které dopadlo dolů na okraj pole, obilí zapálilo. O rychlé rozšíření požáru se pak postaral na místě foukající silný vítr,“ uvedl hasič Petr Faster.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.