Miroslav Sládek, ten dopadl… Jeho strana končí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Miroslav Sládek, ten dopadl… Jeho strana končí!

Miroslav Sládek
Miroslav Sládek (: ČTK)

BRNO – Smutný konec Miroslava Sládka (57) v politice! Nejvyšší správní soud včera pozastavil činnost Republikánů Miroslava Sládka, kteří navazují na někdejší parlamentní Sdružení pro republiku – Republikánskou stranu Československa (SPR-RSČ).

Smutný konec Miroslava Sládka (57) v politice! Nejvyšší správní soud včera pozastavil činnost Republikánů Miroslava Sládka, kteří navazují na někdejší parlamentní Sdružení pro republiku – Republikánskou stranu Československa (SPR-RSČ).

Důvodem je fakt, že republikáni nedodali Sněmovně výroční finanční zprávy za roky 2004 až 2006. Sládek tvrdí, že strana přišla v roce 2005 o účetnictví – ukradl ho tehdejší pokladník. Proto prý nebyly podklady pro finanční zprávy.

Sládek, který proslul svými rasistickými výroky, ještě nedávno v rozhovoru pro deník Aha! tvrdil, že chystá triumfální návrat – chtěl vyhrát příští parlamentní volby a stát se prezidentem. „Bez nás republikánů je parlament sbírka zdegenerovaných zombie,“ řekl tehdy. Největší slávu zažíval se svojí SPR-RSČ od počátku 90. let až do roku 1998. V roce 2000 ale na ni byl uvalen konkurz, a tak vznikli Republikáni Miroslava Sládka. Jejich vliv se ale vytrácel, noví republikáni se do Sněmovny vůbec nedostali. Sládek teď žije s manželkou Laurou v brněnské čtvrti Útěchov v luxusní vile a prý učí zdarma francouzštinu ve škole.

Co také řekl a udělal…
  • V roce 1993 prohodil skleněnou výlohou kadeřnictví Martu Petrovou za to, že se zastala prezidenta Václava Havla. Musel jí zaplatit odškodné 100 tisíc Kč.
  • V roce 1994 prohlásil: „Na svých mítincích jsem se setkal také s názory, že největším zločinem cikána je to, že se vůbec narodil.“
  • V roce 1997 prohlásil: „Můžeme litovat jen toho, že jsme Němců zabili ve válce málo.“ Jeho přívrženci pak zapálili německou vlajku...
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.