Nejskrytější hotel na světě - U Zlaté studně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nejskrytější hotel na světě - U Zlaté studně

Hotel U Zlaté studně je skryt v uličkách staré Prahy.
Hotel U Zlaté studně je skryt v uličkách staré Prahy. (Aha! – Martin Pekárek, ČTK)

PRAHA – Hotýlek U Zlaté studně v Praze turisté milují! Alespoň podle prestižní ankety Traveler‘s Choice, v níž o pořadí hotelů rozhodují hosté a uživatelé celosvětového portálu TripAdvisor.


Cena za noc
Pokoj 6284 Kč (245 eur)
Apartmá 9875 Kč (385 eur)

A pražský hotel vyhrál kategorii Nejkrásnější skrytý klenot. A není divu. Schovaný v úzkých malostranských uličkách svým hostům může opravdu nabídnout něco trochu jiného...

K samotnému hotelu zabloudí jen málokdo, je opravdu dobře ukrytým klenotem. V domě ze 16. století ale hosté najdou klid i luxus, který by v samotném centru staré Prahy čekali jen stěží. Kromě pokojů zařízených ve stylu Richelieu a doplněných o moderní prvky a vymoženosti, nabízí hotel snídani v restauraci s výhledem na červené střechy Malé Strany a Starého Města, odpolední posezení na spodní terase nebo večerní drink v podhradí Pražského hradu.

Hotel vyhledávají hlavně páry, které touží po romantice malého, přesto přepychového hotelu. „Máme pro ně připravené i speciální programy. Třeba noční toulky po Praze,“ uvedla manažerka hotelu Petra Daliborová.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKromě toho se ale hotel může pochlubit další raritou. Každému hostu nabídne hned po příjezdu polštářové menu. O co jde? „Sama vím, jaké to je spát na nevhodném polštáři, proto vycházíme vstříc našim klientům, kteří si mohou vybrat z pěti druhů polštářů,“ řekla Daliborová. V nabídce je ortopedický polštář, velký polštář z ovčí vlny nebo třeba měkounký mazlicí polštářek.

Perličky ze Zlaté studněKliknutím zvětšete

● Dům věnoval císař Rudolf II. svému dvornímu astronomovi Tychu de Brahe.
● Z terasy, na které je letní restaurace, je přímý vstup do areálu Pražského hradu.
● V hotelu je 19 pokojů,
● Každý pokoj má koupelnu s vířivkou.
● Typickými hosty jsou Američané.
● Až na pokoj vám donesou sendvič nebo salát za 360 Kč, kuřecí vývar za 190 Kč, těstoviny se sýrovou omáčkou a zeleninovou oblohou za 420 Kč nebo husu s červeným zelím a jablky za 720 Kč.

Nejlepší hotely světa

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.