Nepovedený vtip: Žertem chtěli unést děti, narazili na policii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nepovedený vtip: Žertem chtěli unést děti, narazili na policii!

Jednoho ze školáků »únosci« naložili do kufru auta.
Jednoho ze školáků »únosci« naložili do kufru auta. (: autor)

HORNÍ VLTAVICE – Jak může zpočátku nevinný žertík přerůst až v trestný čin, se přesvědčili dva mladíci (23 a 22). Ti přichystali na »kanadskou noc« žert, za který jim teď hrozí až vězení.

Mladí muži, kteří byli v hotelu Salivar v Horní Vltavici na Prachaticku ubytovaní spolu se školní třídou na výletě, vytáhli během noci z pokojů tři kluky ve věku 12 až 13 let. Svázali je lepicí páskou, přes hlavu jim dali povlak od polštářů a společně je odnesli do kufru auta a na zadní sedačku připraveného auta.

„Vše mělo být prý v rámci kanadské noci a oba mladíci se hájili tím, že děti chtěli pouze vystrašit,“ sdělil tiskový mluvčí prachatické policie Jaroslav Pangl.

S autem plným dětí pak uprostřed tmavé noci od hotelu odjeli. Mladíci chtěli děti po sto metrech pustit, měli ale smůlu. Hned za zatáčkou narazili na hlídku policie, která je při běžné silniční kontrole zastavila.

„Když jsme na zadní sedačce viděli dvě svázané osoby, které měly překrytou hlavu, v první chvíli jsme si mysleli, že jde o skutečný únos. V kufru jsme pak objevili ještě jednoho z malých chlapců,“ svěřil se jeden z policistů z hlídky.

Policie mladíky zadržela a odvezla k výslechu. Vystrašené děti, kterým se naštěstí nic nestalo, skončily zpět v hotelu. Mladíkům teď za omezování osobní svobody hrozí až dvouleté vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.