Svíčka u postele... Vzplála deka a pak i panelák | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Svíčka u postele... Vzplála deka a pak i panelák

Deka hozená na zapálenou svíčku je za loňským požárem bytovky v Nýrsku. Ženu, která vše zavinila, policisté obvinili.
Deka hozená na zapálenou svíčku je za loňským požárem bytovky v Nýrsku. Ženu, která vše zavinila, policisté obvinili. (Foto PČR)

Banální ranní cesta na toaletu skončila velkým neštěstím. Žena (67) z Nýrska vstávala tak nešikovně, že zavinila požár paneláku.

Nešťastnice si určitě bude do smrti pamatovat, že nemá nechávat přes noc u postele zapálenou vonnou svíčku. Loni v listopadu totiž při vstávání odhodila deku tak nešikovně, že se od svíčky vznítila.

„Žena deku odnesla do koupelny a pokoušela se ji sama uhasit,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová. Plameny se ale šířily dál, bytem a poté i domem. Pět lidí včas uteklo, dalších 16 hasiči soukali z oken a vyváděli v kyslíkových maskách. „Došlo také ke zranění muže (31), vyskočil z okna bytu v druhém nadzemním patře,“ dodala Brožová. Škoda přesáhla dva miliony, seniorku teď policisté obvinili z obecného ohrožení. Hrozí jí až pět let za mřížemi.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.