Hroší táta pokálel synka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hroší táta pokálel synka

Podobně jako v písničce Tři čuníci si za sebou vykračovali hroší táta se synky, když na tátu přišlo nutkání...
Podobně jako v písničce Tři čuníci si za sebou vykračovali hroší táta se synky, když na tátu přišlo nutkání... (Foto pro Aha! – Dominika Stempa)

Úsměvnou příhodu předvedl při kálení před návštěvníky Safari Parku Dvůr Králové hroší samec Mike (35). Když to na něj přišlo, ulevil si přímo na hlavu svého syna.

Výkaly hrošího táty přistály na téměř dvouletém samečkovi Mejdlinovi v době, kdy se pohyboval v jezírku v těsném závěsu za otcem následovaný sedmiměsíčním bráškou Houbinem. „Lezete-li někomu do zadku, měli byste s tímhle počítat,“ okomentovala vtipně ponaučení pramenící z hroší příhody královédvorská ošetřovatelka zvířat Dominika Stempa, která okamžik zachytila svým fotoaparátem.

Projev podřízenosti
Nucení hrocha na velkou potřebu bylo možná tak akutní, že se nestihl vzdálit, a výkaly tak potřísnily mládě náhodně. Vyloučit se nedá ale ani to, že to udělal schválně. Možná právě dával synovi lekci v projevu podřízenosti. Tu kálením hroši vyjadřují dominantnímu samci, kdy si mu uleví doslova na jeho čenich. Vůdčí hroch to od podřízených ve skupině dokonce vyžaduje.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.