Neštěstí ve Slaném na Kladensku: Autobus zabil dítě (†8) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Neštěstí ve Slaném na Kladensku: Autobus zabil dítě (†8)

Autobus se prý stočil doleva a najel zezadu do zastávky.
Autobus se prý stočil doleva a najel zezadu do zastávky. (Foto Aha! – David Malík)

Tři zranění a mrtvé dítě! To je smutná bilance nehody ve Slaném na Kladensku. Autobus tam včera po poledni vjel do skupiny cestujících stojících na zastávce. „Zasekl se mi plyn,“ řekl řidič (59).

Lidé na autobusovém nádraží v centru města uslyšeli ránu a pak už se sbíhali ke zraněným ležícím na zemi. „Všechno to bylo strašně rychlý. Nikdo z nich neměl šanci utéct do bezpečí,“ popisovali svědci. Na místo vyjely čtyři posádky záchranářů a z Prahy odstartoval i vrtulník, který měl transportovat do nemocnice malého chlapce. Vracel se ale bez pacienta. „Přes veškerou snahu se nepodařilo dítě zachránit,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Řidič autobusu byl po nehodě v šoku. „Zasekl se mi plynový pedál. Přijížděl jsem do zastávky a během vteřiny se sám přidal plyn a jelo to furt. Přijížděl jsem do zatáčky, a protože tam stáli lidi, musel jsem strhnout volant, abych je nepřejel,“ řekl Deníku řidič autobusu. Za zastávkou stály děti. „Chtěl jsem se vyhnout i jim, ale v té rychlosti jsem to nestačil,“ dodal zdrcený šofér.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.