Brala dávky za mrtvou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Brala dávky za mrtvou

Cynthia Blacková (61)
Cynthia Blacková (61) (Foto Twitter)

V březnu 2004 našla Američanka Cynthia Blacková (61) svou babičku mrtvou. Jenže místo toho, aby zavolala pomoc, šoupla její mrtvolu do mrazáku a dalších 15 let pak za ni pobírala dávky. Než se na podvodnici přišlo, »vydělala« si v přepočtu asi 5 milionů korun!

Protože už Glenora Reckord Delahayová (†98) měla svoje léta, potřebovala někoho, kdo by jí pomáhal. Role pečovatelky se tehdy ochotně zhostila právě její vnučka Cynthia. O babičku se starala asi tři roky, tedy až do osudného dne... Platit za pohřeb se jí zřejmě nechtělo, ale spočítala si, že by na příbuzné mohla ještě nějakou kačku vydělat. Mrtvolu nebohé stařenky proto odtáhla do sklepa a strčila ji k ledu. Pravda vyšla na povrch až v únoru 2019, když se Blacková stěhovala. Zatímco ona dům kvapně opustila, na mrtvou babičku v mrazáku jaksi pozapomněla. Kosti v pytlích na odpadky tam našli až dva potencionální kupci, kteří si přišli nemovitost prohlédnout. Pomocí DNA vyšetřovatelé zjistili, komu ostatky patří a nakonec si posvítíli i na povedenou vnučku. „Nejsem podvodnice, potřebovala jsem jen peníze na splacení hypotéky. Všechno jsem to udělala pro dobro své rodiny,“ hájila se žena, která teď ve vazbě čeká na soud.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.