To je Octavia RS 4. generace! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

To je Octavia RS 4. generace!

Maska chladiče poutá pozornost na první pohled.
Maska chladiče poutá pozornost na první pohled. (Foto Škoda Auto)

Sportovní vzhled i dynamika, elegantní proporce, prostor a praktičnost! Taková je nová Škoda Octavia RS iV. Mladoboleslavská automobilka ji poprvé představí 3. března na autosalonu v Ženevě.

Už na první pohled upoutá pozornost především černá maska chladiče, dále pak sportovní přední nárazník s velkými nasávacími otvory a velmi výrazné černé detaily. Dynamiku provedení opticky podtrhují velká kola z lehkých slitin, přední a zadní difuzor i spoiler. „Na hlavních a pro značku Škoda důležitých evropských trzích – v Německu, ve Velké Británii a ve Švýcarsku – nesl v posledních letech každý pátý prodaný vůz řady octavia logo RS,“ konstatoval mluvčí produktu Zbyněk Straškraba.

Výkonný hybrid
Pohon »kombinuje motor 1,4 TSI s elektromotorem. Výsledkem je vůz o výkonu 180 kW (245 koní), který podle automobilky spojuje praktičnost rodinného vozu a sportovní charakter s šetrností k životnímu prostředí a efektivitou. V nabídce by měla být i standardní verze s motorem 2.0 TSI. Pokud jde o naftové provedení, bude mít pod kapotou motor 2.0 TDI Evo s výkonem 147 kW. Dieselová Octavia RS iV bude mít jako jediný vůz této modelové řady i pohon 4 x 4.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.