Zachránili sebevražedkyni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zachránili sebevražedkyni!

Tomáš Pustina (33) a jeho déle sloužící kolega Radek Pečiva (32) svou okamžitou reakcí ženě zachránili život.
Tomáš Pustina (33) a jeho déle sloužící kolega Radek Pečiva (32) svou okamžitou reakcí ženě zachránili život. (Foto pro Blesk – Policie ČR)

Na zavolání ženy (53), že jí někdo chce ukrást automobil, dorazila počátkem února do malé obce na Třebíčsku policejní hlídka. Žena jí otevřela až po dlouhé chvíli a vzápětí mezi dveřmi ztratila vědomí. 

„Žena silně krvácela,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. Jeden z policistů okamžitě na pomoc přivolal záchranáře, druhý se mezitím pokoušel zastavit masivní krvácení z přeřezaných žil a tepen na rukou ženy.

„Byla to moje vůbec první služba na oddělení po příchodu k policii,“ přiznal později policejní nováček Tomáš Pustina (33). Jeho déle sloužící kolega Radek Pečiva (32) zjistil, že žena se pokusila o sebevraždu a řezné rány na rukou podpořila ještě vypitím čistícího prostředku. Ve stabilizovaném stavu pak oba policisté naštěstí neúspěšnou sebevražedkyni předali do péče zdravotních záchranářů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.