Našli mamuta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Našli mamuta!

Jan Půlpán (vpravo) a Tomáš Zeman, studenti antropologie Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Brno, odkrývají části kostí mamuta.
Jan Půlpán (vpravo) a Tomáš Zeman, studenti antropologie Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Brno, odkrývají části kostí mamuta. (: ČTK)

BŘECLAV – U Pavlova na Břeclavsku archeologové objevili doklady o osídlení této oblasti ze starší doby kamenné. Nalezli ohniště a pazourky staré přibližně dvacet tisíc let a větší množství kostí, především mamutů.

U Pavlova na Břeclavsku archeologové objevili doklady o osídlení této oblasti ze starší doby kamenné. Nalezli ohniště a pazourky staré přibližně dvacet tisíc let a větší množství kostí, především mamutů.

Doklady o osídlení lokality předchůdcem současného člověka se našly při záchranném výzkumu na stavbě kanalizace v Pavlově. Obec sousedí s Dolními Věstonicemi – známou archeologickou lokalitou proslavenou nálezem sošky Věstonické Venuše.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.