Lobbista Dalík už (opět) sedí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Lobbista Dalík už (opět) sedí!

Marek Dalík
Marek Dalík (ČTK)
Podruhé nastoupil včera lobbista Marek Dalík (42) k výkonu trestu. A znovu do ruzyňské věznice. Odsouzen byl k pěti letům odnětí svobody v souvislosti s podvodem při nákupu obrněnců Pandur pro českou armádu. 

Při svém prvním uvěznění už si z trestu Dalík odpykal zhruba sedm měsíců. Proti verdiktu si opět podal dovolání k Nejvyššímu soudu, které však nemělo vliv na jeho povinnost dostavit se do vězení. Včera byl nejpozdější možný termín, kdy se měl Dalík podle pokynu pražského městského soudu ve věznici přihlásit. V Ruzyni na něj proto od rána čekali novináři. Lobbista nakonec – podobně jako při prvním nástupu výkonu trestu – dorazil zhruba půl hodiny před koncem přijímací doby.

K vězeňskému areálu přivezl Dalíka jeho advokát Radek Šmerda. Odsouzený poté mlčky došel ke vstupním dveřím s taškou přes rameno a ve slunečních brýlích.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.