Pes jel sám tramvají! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pes jel sám tramvají!

Hafana zmátla výluka tramvají...
Hafana zmátla výluka tramvají... (Foto Profimedia.cz, ara)

Maminku je třeba navštěvovat. Toho si byl jako spořádaný syn vědom velký černý pes v Brně. Jenže páníček se k návštěvě známých, kde hafanova máma žila, neměl. A tak se za ní rozjel sám.

Pes doběhl na zastávku a svezl se tramvají. „Svým urostlým tělem budil respekt u cestujících i u řidiče, jinak byl ovšem přítulný,“ uvedl mluvčí brněnským strážníků Jakub Ghanem. Hafan si dobře pamatoval, že má vystoupit na konečné. Jenže na trase byla výluka a ta ho zmátla. Najednou byl ztracený...

„Tramvaj kvůli změně jízdního řádu nezajížděla až na Poříčí, jak je zvyklý, ale končila už ve smyčce na Mendlově náměstí,“ vysvětlil Ghanem.
Podle psí známky strážníci našli majitele (54). Ten vysvětlil, že se svým čtyřnohým parťákem často navštěvuje známého, který má matku jeho psa. Ven prý hafan proklouzl pomalu se zavírajícími se dveřmi domu v Zábrdovicích.


Chlupatí cestovatelé!
Zvládl i přestupy
Německý ovčák jezdil pravidelně z Úval u Prahy autobusem až do hlavního města. Při tom dvakrát přestupoval. Pak vyskočil v Kyjích a neomylně došel na cvičák, kam byl zvyklý chodit s paničkou. Strážníci ho pokaždé vrátili majiteli.

Auto ho nezmátlo
Malému kříženci v Praze zemřel páníček, se kterým žil v Nuslích. Odvezli ho autem do útulku v Troji. Utekl z výběhu a večer byl opět před domem, kde dříve bydlel. Takto pláchl dvakrát. Nakonec získal novou rodinu a přestal utíkat.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.