Čunek v cikánském ghettu: Nadávky létaly vzduchem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Čunek v cikánském ghettu: Nadávky létaly vzduchem

Rozčilená cikánka z Chanova spílá ministru Čunkovi.
Rozčilená cikánka z Chanova spílá ministru Čunkovi. (ČTK – Libor Zavoral)

MOST – Ministr pro místní rozvoj Jiří Čunek (KDU-ČSL) včera navštívil mostecké sídliště Chanov, kde bydlí především cikánské rodiny. Čunek řekl, že chce do tří měsíců předložit vládě koncepci řešení romské problematiky a jako zásadní označil změnu sociálního systému.

Sociální dávky si lidé budou muset zasloužit odvedením veřejně prospěšných prací, také ale posíláním dětí do předškolních zařízení a i tím, že se budou sami vzdělávat a rekvalifikovat. Zdejší obyvatele záměry ministra příliš nenadchly a padala i ostrá slova na jeho adresu. „Práci nám nedá, dávky nám vezme, ale sám si nakrad dost!“ nadávala jedna z cikánek. „Mně to nevadí, mohu jim říci jen jediné: »Moje politika pomoci směrem k vám je, že dostanete jednou práci.« A já se nedivím, že mnozí se z toho osypali a že se na mě zlobí,“ reagoval Čunek na vášnivé projevy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.